Silvestrovský výstup na Kojšovskú hoľu

04.01.2012 20:23

    Tak ako minulý rok, ani tento rok sme neotáľali a neskrývali sa posledný deň roku 2011 doma. Strávili sme ho aj s chalanmi vysoko aktívne a to doslova, pretože sme podnikli výstup na Kojšovskú hoľu, ako ináč s úžasným klubom ŠK Severan :)

Výlet sme začali hneď ráno o 4:30, kedy sme sa nejakým zázrakom vymotali z teplučkých perín a vhupli do sneho a vode odolných vecí :)) Smerovali sme totižto na parádny výlet. Po presune autobusom do SNV a následne vlakom do Jakloviec, sme zamierili smerom k vodárni kam nás takmer v neporušenom stave dopravil Martin na svojej bielej stíhačke Felícii :) Tá už v tak neporušenom stave výlet neprežila.

Len čo sme sa všetci spamätali z onoho nepríjemného zážitku, vyrazili sme na asi 12km túru, ktorú sme si ale my o 6km predĺžili, pretože sme si zabudli postroje v stíhačke :) Chvíľu teda trvalo než sme dorazili až nahor. Stálo to ale za tú námahu, pretože na nás čakala krásna biela krajina, s nádherným výhľadom a kopou snehu. Chalanom sa tiež veľmi páčilo a sneh si riadne užili. Pre J.T.íka to bol prvý kontakt s takýmto množstvom, ale zjavne mu to problém nerobilo a snehové gule sa mu na prvý pohľad hneď zapáčili :) 

Keď sme sa všetci pokochali pohľadom, poniektorí aj vyváľali v snehu a posánkovali, začali sme pomaličky ( teda poniektorí, keďže s nami boli aj 3 psie záprahy a odvážlivci sa nechali aj ťahať za Fronterou na saniach ) zliezať z tíchto "nebies" do reality bez snehu.  Po menšom občerstvení a prestávke na Polianke sme okolo 14:30 dorazili k autu a následne k Liptákovcom, aby sme si trošku oddýchli a mohli sa o 20:00 dostaviť domov, aby sme príchod Nového Roku oslávili v kruhu rodiny. 

Ako ten minulý, aj ten súčasný Silvester bol úžasný, prežitý v kruhu priateľov a s mojími láskami ( Michal, Biffík a J.T.ík ) a neostáva mi iné, len dúfať a priať si, aby nadchádzajú rok bol aspoň tak aktívny ako ten uplynulý, ak nie aktívnejší, aby nám prpiniesol viac pozitívnych zážitkov a udalostí a hlavne aby sme boli všetci zdraví a mohli sa naplno venovať tomu čo nás baví a čo nás spája - psíkom. 

Všetko najlepšie v Novom Roku 2012