na Valentínskych agility pretekoch 2.2.

10.03.2013 19:14

V prvú februárovú sobotu sme sa traja Severania vybrali odštartovať našu tohtoročnú agility sezónu na neoficiálne agility preteky do Košíc, ktoré nám pripravil klub SPAM. V zložení Slávka s Omkou, Jarko s Ayrin a ja, Natália s J.T.im a Biffom sme si v riadne upršaný deň prišli zmerať do haly Cassosport sily s agiliťákmi v kategóriach pokročilí a pretekári.
V každej kategórii sa behali dva behy a na záver si SPAMáci pripravili pre nás aj veľmi zaujímavú hru - dvaja s jedným, kde bežali dvaja psovodi držiaci sa za ruku a viedli najskôr jedného psíka a neskôr druhého z dvojice.
Úvodom treba ešte povedať, že podmienky sme mali tak trošku bojové, keďže cez noc na hale praskla strecha a tak štvrtina parkúru bola pod vodou. Asi príznačnejší názov by boli veľkonočné preteky, vody bolo habadej :)
Na nálade to ale nikomu neubralo a mohli sme sa pustiť do lúskania veľmi pekných sekvencií od rozhodkyňe Lenky Petnyovej.
Ako prvé sa na štartovú líniu postavili šteniatka a začiatočníci, za nimi pokročilí a nakoniec pretekári. Severanov sme zastupovali len v kategóriach pokročilí a pretekári. Ako prvá som na štart nastupovala ja s J.T.im v kategórii pokročilí. V prvom kole sme skončili bez ohodnotenia, nakoľko som si nevšimla, že sa tunel beží tri krát. V druhom behu sme nenechali nič na náhodu a s krásnym, rýchlym a čistým behom sme dosiahli prvé miesto. V kategórii pretekárov Severanov reprezentovali okrem mňa a Biffa ešte Jarko s Ayrin a Slávka s Omkou. Najviac sa darilo Jarkovi, ktory v oboch behoch dobehol s rýchlimi a čistými behmi na krásnom prvom mieste. Slávke s Omkou sa darilo trošku menej a tak sa v prvom behu ocitli na šiestom a v druhom na siedmom mieste. Aj Biff sa veľmi snažil no v prvom behu to stačilo len na štvrté miesto, čo sme však napravili v behu druhom a to postupom na veľmi pekné tretie miesto.
Po odbehnutí všetkých kategórii nasledovala veľmi zaujímavá hra dvaja s jedným, v ktorej sa na štart postavila dvojica držiaca sa za ruky a striedavo viedla jedného psíka a neskôr druhého z dvojice. V tejto kategórii sme sa na stupienok víťazov postavili len ja s Biffom a to na peknom treťom mieste.
Myslím, že sa tohtoročná agility sezóna pre Severanov celkom pekne rozbehla a môžeme sa s chuťou pustiť do trénovania a úspešnej reprezentácie nášho klubu.
Three, Two, One, Severan :)