na Majstrovstvách Slovenska v agility - Malý Lapáš

07.09.2013 13:57

    Posledný augustový víkend sme strávili opäť, ako ináč, agilitne a to na najvyššej úrovni. Naše posledné tohtoročné preteky sme strávili na Majstrovstvách SR v Malom Lapáši pri Nitre, v perfektnom prostredí kynologického areálu Z Polytanu. Povrch na behanie bol naozaj luxusný a to možno tvrdiť aj o parkúroch rozhodcu Romanka Lukáča a rozhodkyne Jiřiny Máčkovej.

    Na našej výprave nás sprevádzala Peťa s Adom, ktorý bol zároveň aj členom nášho družstva Old School, malá foxica Barča, moja láska, bez ktorej by mi to asi šlo horšie, ako v skutočnosti Michal :*, malá Kikica opica, no a šéf "bandy" a šofér v jednej osobe Jarko.  Biff a J.T. boli samozrejmosťou, keďže pretekali :) Štartovali sme v piatok poobede a v celkom slušnom čase tri a pol hodiny sme už aj boli na mieste ubytovania, v akejsi "čudnej" chatovej oblasti neďaleko Nitri, s ešte čudnejšími majiteľmi. Naša izbietka bola celkom pekná, akurát že opodiaľ do rána bieleho sa "zabávala" mládež, takže minimálne ja som absolútne nespala, nehovoriac o tom, že okolo polnoci sa k nám do izby ktosi dobíjal, vraj tam sú ubytovaní. Po tomto čudnom zážitku sme ráno vstali a vyrazili do "boja" na agilitné bojisko a zmerali si sily s množstvom tímov.

    Ako prvá som behala s J.T.im, ktorý mal neskutočnú radosť z behania, akurát tak trochu nesledoval mňa a jaksi si robil vlastné parkúry a to oba dni, kedy sme sa krásne vydiskovali, dohromady štyri krát :D Zabavili sme sa ale poriadne. Pvý štart mi bohužiaľ nevyšiel ani s Biffom, každý sme si bežali svoje, vôbec sme neboli napojený jeden na druhého a tak hneď po tretej skočke prišiel disk. V jednotlivcoch sme sa teda s akoukoľvek nádejou na nejaké umiestnenie mohli rozlúčiť. Nasledoval beh družstiev, kde sme za tím Old School za pomoci Ada s Peťou a Gai s Jankou skončili na krásnom štvrtom mieste. Po celkom náročnom a riadne horúcom dni, sme sa vrátili do našej izbietky, išli sa najesť do vedľajšej dediny, a šli krásne so sliepkami spať, aby sme nabrali sili do ďalšieho dňa.

    Nedeľa už nebola zďaleka tak horúca, kde tu aj kvapka spadla a nám sa s Biffom darilo o čosi viac. Oba behy sme pekne dobehli, ako za jednotlivcoch, tak aj za tím, v ktorom sme sa umiestnili na ešte krajšom druhom mieste. Keďže sa do úvahy brali ale oba behy, po sčítaní výsledkov tím Old School skončil na prvom mieste a stal sa Majstrom SR v agility pre rok 2013!!! Neskutočný úspech, pre Biffíčka možno posledné preteky, vzhľadom na vek a nejaké tie začinajúce zdravotné ťažkosti, som na neho neskutočne hrdá, rovnako aj na J.T.íka, s ktorým sa eštelen zohrávame a verím, že na nás dvoch úspech ešte len čaká :)

    Parádny víkend, ktorý nám agility sezónu lepšie ani nemohol ukončiť :)