Na Majstrovstvách Slovenska agility

24.08.2011 13:41

V poradí už XVI. ročník, jedných z najväčších pretekov na Slovensku, sa konal tentokrát v Nitre za spoluúčasti tamojších členov a členov košického klubu Anička. Preteky sa organizovali vo veľmi peknom areály klubu Eukanuba Nitra a posudzovať ho prišli rozhodkyňa Gabi Steppan z Rakúska, Sascha Grunder zo Švajčiarska a ako hlavný rozhodca bola Iveta Lukáčová.

Celé majstrovstvá nám krásne svietilo slniečko, takže sme sa vrátili krásne opálení, ale hlavne spokojní a šťastní z nečakaních výsledkov. Cestu sme začali už v piatok večer, kedy nás najochotnejší človek pod slnkom alias Martin Lipták vyzdvihol z miesta nášho bydliska a bezpečne dopravil na miesto určenia :) Cestou nás chitila nejaká ta silnejšia búrka a lejak, ale na nálade nám to nič neubralo. Zdraví a unavení sme okolo 23:00 dorazili na ubytovňu, ktorá sa na dva dni stala naším prechodným bydliskom a odkiaľ sme podnikali naše majstrovské ťaženie :)

To sa začalo v sobotu 20.08. ráno okolo 7:00 kedy sme pomalyčky vyrazili na miestny cvičák, rozložili stan, stoličky, petboxi a netrpezlivo očakávali čo nám rozhodcovia z ďalekej i neďalekej krajiny postavia. Veru riadne sme sa vyobracali pri toľkých otočkách. Gabi aj Sascha stavali pomerne vyrovnané parkúry, aj keď sobotnajší Saschov sa zdal ľahší. Behalo sa nám celkom dobre, hoci nič sme nedali čisto, chybyčky sa stále vloudili a dokonca v sobotňajšom opene družstiev aj nejaký ten disk. Mnohé veci nám ale vyšli veľmi pekne, Biffík počas tohto víkendu zabudol na svôj letecký pôvod a krásne zastavoval hojdačku a ani zóny neboli najhoršie. Na preteky sme šli viacmenej sa zúčastniť a zabehať si pre radosť, neočakavajúc žiadne úspechy, keďže sme toho moc nenatrénovali. O to väčšie a krajšie bolo prekvapenie keď sme sa stali druhými Vicemajstrami SR v jednotlivcoch :)

Ako ináč, pretekmi nás sprevádzal aj náš "krpáň" J.T., ktorý si to tam užil hlavne s loptičkou od ktorej nedokáže odtrhnúť zrak a ktorý sa celý víkend neúnavne snažil prebojovať z petboxu von, čo sa mu napokon aj úspešne podarilo :)) K skvelej nálade a atmosfére okrem horúceho slniečka prispela aj riadna výprava agiliťákov z Jakloviec, s ktorými je vždy kopec srandy a nikdy nie je nuda. Na týchto majstrovstvách sme sa cítili super a priala by som si podobných akcií omnoho viac.

Po preteku, ktorý sa skončil okolo šiestej hodiny večernej sme sa pobalili a riadne natlačili do auta, keďže cestou späť nám spoločnosť robila aj Lenka so Smajlom a o desiatej sme už aj parkovali pred naším blokom. Celý víkend bol skvelý a teším sa na ďalšie podobné akcie :))