na agility skúškach na Aničke

24.07.2013 22:35

    Júl sa nám nesie v znamení agility a tak každý týždeň nie je núdza o nejakú akciu. 21. sme preto vyrazili do Košíc na agility skúšky, ktoré posudzoval Peter Sorger. Parkúriky boli miestami neľahké ale celkom pekné. Opäť sa preteku zúčastnili obaja chalani a opäť si obaja odniesli medajle a umiestnenie :)
    Na štart sa ako prvý postavil v kategórii LA1 J.T. V parkúre sa nám podarilo spraviť jedno odmietnutie na začiatku a chybičku kdesi pri konci čo stačilo z celkového počtu 10 psov na piate miesto. V druhom parkúre to už bolo o niečo lepšie, no jaksi sme sa netrafili do slalomu a tak s jednou chybou sme obsadili štvrté miesto.  V celkovom súčte sa nám ale podarilo siahnúť na medajlové tretie miesto. Ako posledný sa bežal jumpingový beh, no tu sme sa diskli pretože J.T. predsa nebude bežať okolo keď bližšie je to skrz moje nohy :)
    Po odbehnutí jednotiek a dvoják prišiel rad aj na trojkárov a to už sme sa na štart postavili s Biffom. V prvom behu sa dedko zahral na ignoranta a hlucháňa, pretože vôbec nebral do úvahy čo mu hovorím či ukazujem a jednoducho si len tak pobehoval, čo sa nám predtým ešte nikdy nestalo. Druhá skúška už bola o čosi lepšia no ani tu sa nie je boh vie čím chváliť, narobili sme kopec chýb, velikánske oblúky a rovnako sme dopadli aj s jumpingovým záverečným behom, ktorý už bol ale zo všetkých behov najkrajší hoci nie ideálny. Je však pravdou, že sme sa v tréningu viac venovali J.T.imu, no dedko Biff ešte zďaleka nemá baterky vybité a do konca sezóny sa ešte predvedie :)