Ako bolo na SPAM Agility Run v Poľove

17.05.2010 10:00

Cez víkend 15.-16.5.2010 sme sa s Biffkom zúčastnili veľmi dobrého agility podujatia Agility Run, ktoré pre agiliťákov usporiadal agility klub SPAM a síce Kelovci :) Posudzovať prišla Iveta Lukáčova z Pedigree Bratislava a tak zábava a dobra nálada po celý víkend nechýbali. 

S Biffkom sme mali budíček už o štvrtej hodine rannej v sobotu aby sme stihli autobus a následný vlak do Margecian. Nebolo to celkom jednoduché premiestňovanie nakoľko som so sebou trepala aj Biffkov domček, ktorý je dosť neskladný a ani najľahší nie je, no gentlemani ešte nevymreli a vždy sa niekto našiel kto mi pri vystupovaní a nastupovaní pomohol. V Margecanoch sme sa naložili do auta ku Krupárovcom a poďho smer Košice. Boli sme celkom naložení, V kufri dve bordery, ktoré sledovali okoloidúce autá, dve pudlíčky, ktoré vďaka nim nemali pokoja a chúďatenko Adalbertík, ktorý sa snažil robiť poriadky :) Okrem nich posádku tvorili aj šofér Jarko, Slávka, pretekárky Sisi, Anička a Ja. Na miesto činu a síce do konskej haly v Poľove sme dorazili načas, ba priam medzi prvými. Pripravili sme sa, vyvenčili chlpatiny, zaprezentovali, poobzerali a šup pretekať. Prvý bol jumpingový parkúr, ktorý bol z môjho pohľadu dosť komplikovaný, keďže nie som veľký priaznivec lámavých parkúrov a sťahovačiek, takže tak to aj vyzeralo, proste chaos nad chaos a nejaké to odmietnutie. Ku skúške, ktorá následovala sa mi je až ťažko vyjadriť. Aj keď sme ju vyhrali, Biffkovi som ju jemne pokazila a zarobila na ďalšie odmietnutie. Proste sa môj, hoc malý, zadok ocitol tam kde nemal :) Posledný beh dňa bol openový a veľmi pekný, behavý, no opäť kvôli môjmu zadku na zlom mieste sme sa tento krát diskli. No čo už, stáva sa :) Po preteku sme šli k Aničke, kde na nás už čakali plné hrnce skvelého jedla. Ani Biffiak neprišiel skrátka a vyžobral si krásnu kosť :) Deň to bol celkom vydarený čo sa už nedá povedať o nedeli, ktorá bola celá zapršaná až hrôza. No a tak nejako to bolo aj s naším behaním. Hneď v prvom otvorenom behu sa nám podarili dve nezmyselné odmietnutia, jedno na začiatku a druhé na konci. V podobnom duchu sa niesla aj skúška, v ktorej sme obsadili tretie miesto. Záverečný jumpingový parkúr bol naozaj oddychový a pohodový a bola to radosť ho odbehnúť. Jaksi sme sa však s Biffkom nezhodli na jednej prekážke čo nám vynieslo také divné odmietnutie a padla nám aj jedna tyčinka.

Víkend však bol naozaj vidarený, mali sme pred sebou ešte cestu vlakom, busom, ale to nám zbehlo raz dva. Behalo sa super a tešíme sa opäť niekedy nabudúce.

viac fotiek z víkendu na stránke www.fotohd.sk