Ako bolo na Cassovia Cup v Košiciach na Aničke

23.05.2010 22:00

Aj tento víkend 21.-23.5.2010 sme strávili na východe v Košiciach na super preteku Cassovia Cup usporiadanom agiliťákmi z AK Anička. Behalo sa tri dni pod taktovkami rohodkýň Mirja Lapanja zo Slovínska a Pappné Fejes Zsuzsanna z Maďarska. Parkúriki boli krásne, behavé a aj náročné, takže sa zapotili nie len chlpáči, ale aj páničkovia, hlavne pri obhliadke parkúru a rozmýšľaní nad taktikou behu :)

Tak ako minule, aj tento krát sme s Biffkom zakotvili u Liptákovcoch v Jaklovciach, aby sa nám ráno ľahšie vstávalo a odvoz nám tento krát robili rodinný príslušníci Niki Ďorkovej. V piatok ráno sme však ešte cestovali busom a vlakom, ale v celku to ušlo, keďže sme netrepali Biffov ozrutný domček. V tento deň sa behali dve skúšky. Prvú stavala pani rozhodkyňa z Maďarska a hneď takto z kraja sme sa diskli, sBiffkom sme neboli za jedno ktorá ďúra tunela sa má bežať. Druhú skúšku postavila Mirja Lapanja, no kým ju stačila postaviť spustil sa riadný lejak. Asi pol hodinku sme poskrývaní kade tade vyčkali kým sa počasie opäť umúdri a pokračovali sme. Nebehalo sa vôbec ľahko, keďže na parkúre bolo mnoho blata a vody. Hoci s problémami udržať sa na nohách a neskončiť v blate, predsa sa nám podarilo skúšku zabehnúť. Napriek všetkému sme v súčte obsadili pekné druhé miesto. Druhý deň nám otváral openový beh, po ktorom nasledovala skúška, potom jumping a prídavkom dňa bol špeciálny jumpingový beh, po ktorom som bola rada, že som. V celku sa nám behalo dobre aj keď nejaké to odmietnutie a chybička sa vlúdili. Skúška sa nám tento deň nepodarila, ale nič to zato že je blato. V nedeľu vyšlo krásne slniečko a hneď sa skákalo a behalo lepšie a aj skúška vyšla ako mala, hoci s jednou chybičkou na konci.

Behalo sa parádne, pár krát som sáce takmer skončila na zemi či už kvôli blatu, stretu s Biffom, či prekážkou, ale napokon sme všetko krásne zvládli, posnažili sa a v súčte skúšok sme obsadili opäť druhé miesto a rovnako tak v skúčte štyroch otvorených behov. Odniesli sme si pohár, krásne ceny, super zážitky a dokonca aj opálenu tvár a ruky :)