na popradskom agility tábore vo Veľkom Slávkove

08.09.2011 12:04

Uplynulý týždeň sme s Biffkom a J.T.ym zúčastnili nášho klubového tatranského agility tábora, ktorá sa už tradične koná na salaši vo Veľkom Slávkove. V dňoch od 29.augusta až do 04.septembra sme si lámali naše hlávky nad sekvenciami a štýlmi vedenia skvelého trénera z Čiech Antonína Grygara.

Musím povedať, že to bol tábor úplne iný od všetkých ostatných. Spôsob práce Tondu Grygara sa v mnohom líši od iných trénerov. Pri tréningu sa nezameriaval na samotné prekážky, ale na prácu psovoda so psom, na koncentráciu, dôraz kládol na vedenie psa na parkúre, na správne a včasné signály, na komunikáciu psovoda so psom. Dal nam množstvo veľmi dobrých rád, každému dokázal individuálne poradiť a upozorniť kde robí chyby. Všimol si, že často krát priveľmi riešime parkúr a prekážky a zabúdame na psa, z čoho najčastejšie vyplynula diskvalifikácia.

Bola to pre mňa veľmi zaujímavá skúsenosť, najmä keď postavil sekvenciu a mali sme ju bežať bez obhliadky. Ukázal nám len poradie prekážok :) Alebo ak sme si mali zapamätať asi 4 sekvencie a po odbehnutí štvrtej si spraviť obhliadku parkúru zloženého z daných sekvencií no v úplne inom poradí :) Aj systém dva pokusy a dole z parkúru má čosi do seba :D Človek si naozaj uvedomí, že aj tréning treba brať vážne a nespoliehať sa na to, že máme pokusov koľko chceme. Vždy treba behať naplno.

S Biffkom sme sa riadne potrápili hlavne na štarte, keďže on by najradšej štartoval s každým psom, takže po tomto tábore by som mala mať riadne vypracované bicepsy :D Ináč musím povedať, že nám to šlo veľmi dobre, až na piatok, kedy sme už boli aj trochu unavení a jaksi vypnutí, nevedeli sme sa s Biffiakom naladiť na jednu vlnovú dĺžku :D

J.T.nko mal zase na tábore socializáciu, potrénovali sme odloženie na štarte, skúsili sme si aj nejaký tunelík a samozrejme vyloptičkovali sme sa poriadne.

Tábor sme ukončili už v piatok večer, aby sa panička mohla doraziť riadnou túrou vo Vysokých Tatrách v sobotu :)))